Przepisy na kawę Ze-Presso Cafe

Irish Coffee

Irish Coffee

Składniki: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs 100 ml wody 50 ml soku pomarańczowego, najlepiej świeżo wyciśniętego 3 łyżeczki cukru ok. 1/2 szklanki kruszonego lodu Do dekoracji: melisa, plasterki cytrusów Zamień na listę zakupów Przygotowanie: Kawę rozpuść w...

Cappuccino

Cappuccino

Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs 75 ml wody kakao deserowe (do tego woda lub mleko) kostki lodu szczypta chili listek mięty Zamień na listę zakupów Przygotowanie: Rozpuść kawę, przygotuj kakao według przepisu na torebce, wlej do kawy, dodaj kostki lodu...

Latte Macchiato

Latte Macchiato

Składniki: wysoka szklanka na kawę Latte lub kubek na kawę świeżo zaparzona kawa Ze-presso mleko czekolada do dekoracji mikser Przygotowanie: Podgrzej mleko, następnie ubij je. Do wysokiej szklanki przelej spienione mleko, tak by połowę szklanki zajmowało mleko, a 1/4...

Latte

Latte

Składniki: wysoka szklanka na kawę Latte lub kubek na kawę świeżo zaparzona kawa Ze-presso gorące mleko mikser Przygotowanie: Do szklanki na kawę Latte wlej do 1/3 wysokości świeżo zaparzoną kawę Ze-presso i dopełnij gorącym mlekiem (50-60°C). Przy użyciu miksera...

Marocchino

Marocchino

Składniki: 1 filiżanka świeżo zaparzonej kawy Ze-presso spienione mleko gorzkie kakao do dekoracji mikser Przygotowanie: Do dużej filiżanki nalej mocno schłodzonego mleka (do 1/5 wysokości). Za pomocą miksera spieniaj mleko aż zacznie gęstnieć. Wlej kawę Ze-presso do...